altDe werkgroep Natuurgidsen zorgt voor gidsen tijdens de excursies.

Om natuurgids te worden dien je het 'Natuurgidsendiploma' te halen. Dit kan via de cursus IVN-natuurgids die door het IVN verzorgd wordt.

Activiteiten van de werkgroep Natuurgidsen:

IVN/VNW organiseert en begeleidt wandelingen en excursies met natuurgidsen in natuurgebieden rondom 's-Hertogenbosch, maar ook in de stad zelf. Wij kennen twee soorten wandelingen:

1- De publiekswandelingen

2- Wandelingen op aanvraag


Publiekswandelingen
De publiekswandelingen worden maandelijks verzorgd voor een breed publiek. Door middel van deze wandelingen willen de natuurgidsen de belangstelling en waardering voor de natuur bevorderen. Wilt u iets meer weten over de natuur of natuurgebieden in de regio? Wandel dan met ons mee. Deze wandelingen zijn gratis en aanmelden is niet nodig.  Zie voor het programma de activiteitenkalender op onze website of onze folder.

 

Wandeling op aanvraag
Wilt u met een eigen gezelschap met een IVN-gids op pad in een gebied naar eigen keuze in/rond de gemeente 's-Hertogenbosch (bijvoorbeeld tijdens verenigings-, bedrijven- of familieuitjes), dan kan dat! 
Voor de begeleiding van deze wandelingen vragen wij een kleine vergoeding van € 35,- per 2 uur per gids. Het aantal deelnemers per gids is maximaal 15. Houd u er rekening mee dat we een groep vrijwlligers zijn en niet kunnen garanderen of de aanvraag altijd door kan gaan. Neem daarom tijdig, uiterlijk 4 weken van te voren, contact op met het secretariaat van de vereniging:

tel. 073-6412670 

gidsen diploma 20160619 SmallZondag 19 juni hebben 7 leden van het IVN 's-Hertogenbosch de natuurgidsenopleiding van het IVN afgerond. 

Het laatste weekend van de opleiding was in Oisterwijk en er waren excursies en presentaties, waar de Bossche gidsen hun adoptiegebied het Meer van Engelen hebben gepresenteerd. Het weekend werd afgesloten met de diplomauitreiking; op de foto van links naar rechts: Michiel Elands, John Gallast, Bianca Holtrop, Ad van Mil, Nanny Neggers, Nori Verhagen (de zevende gids Willem Konickx kon er niet bij zijn). Meer weten over cursussen en opleidingen? Kijk in het menu Natuur ervaren onder het item Natuurcursussen.

De gidsen van het Meer van Engelen 2016 1190059

De nieuwe gidsen van het Meer van Engelen: Michiel Elands, Ad vab Mil, Bianca Holtrop, Nori Verhagen, Willem Konickx, John Gallast en Nanny Neggers.

 

 

 

 

 

 

 

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

facebookbutton

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

© 2020 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.