stand sDe communicatiewerkgroep binnen onze vereniging houdt zich met verschillende communicatieactiviteiten bezig. U kunt ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website - Facebook
De werkgroep verzorgt de website (ivn-s-hertogenbosch.nl of korter ivndenbosch.nl) en de facebook-pagina (facebook.com/ivndenbosch) van de vereniging .

Persberichten
Daarnaast worden er persberichten gemaakt die ervoor zorgen dat mensen buiten de vereniging geattendeerd worden op onze activiteiten. Als u nog een krant, wijkblad, ... weet waar we de persberichten naar toe kunnen sturen of als u zelf een persbericht wil verspreiden als IVN-lid, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Den Boschrietsangher
De werkgroep communicatie verzorgt het verenigingsblad Den Boschrietsangher, dat viermaal per jaar verschijnt, gericht op onze eigen vereniging. Het tijdschrift wordt door de werkgroep samengesteld, geproduceerd en verspreid.


Folder
De werkgroep geeft een folder uit met informatie over IVN Natuureducatie 's-Hertogenbosch. In een inlegvel staan de activiteiten (publiekwandelingen, landschapbeheer, lezingen, cursussen, ..) voor het komende half jaar. 

Presentatie
Op beurzen, open dagen of andere activiteiten presenteren wij ons middels een presentatiewand en divers foldermateriaal van onze vereniging.  


Geïnteresseerd geraakt?
We kunnen nog best wat actieve mensen binnen onze werkgroep gebruiken. 


Contactpersoon: 
Hanneke Valkenburg
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (speciaal voor Den Boschrietsangher)       

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.             (speciaal voor de website).

BRS 2020

 Den Boschrietsangher

Hoewel er in 2020 begrijpelijkerwijs weinig verenigingsactiviteiten konden worden gemeld, hebben we dank zij de creatieve bijdragen van onze trouwe en onze nieuwe auteurs weer steeds een goed gevuld en inhoudelijk afwisselend verenigingsblad kunnen uitbrengen, waarvoor onze dank. Het motto ‘door en voor leden’ is ook dit jaar geheel waargemaakt.

Vanwege de coronacrisis heeft de Copyservice Stichting SWZ haar activiteiten gestaakt. Wij hadden een jarenlange bijzondere band met de stichting en we hebben hen bedankt voor hun betrokken inzet. De papieren versie van Den Boschrietsangher is vanaf nummer 2 van de 48e jaargang geproduceerd door de firma Onlyprint in Landgraaf, geheel tot tevredenheid van de redactie. Een hele verbetering is de nieuwe bindwijze: twee nietjes in de rug. De oplage per nummer was doorgaans 240 exemplaren. Wij danken ook de verspreiders van de papieren Boschrietsangher voor hun arbeid!

De abonnees op de elektronische versie hebben zoals gebruikelijk bij het verschijnen van een nieuw nummer weer een link ontvangen naar de IVN-website, waar het blad, en ook de nummers van voorafgaande jaargangen te vinden zijn.

 

Folder 2021De IVN-folder

Ook in 2020 is er weer een wervingsfolder met informatie over de vereniging verschenen, een kleurig omslag met normaal tweemaal per jaar een inlegvel waarop de activiteiten van het seizoen worden vermeld. Bij gebrek aan activiteiten is er in het tweede halfjaar geen inlegvel gemaakt. Ook het reeds geproduceerde omslag van 2021 zal het nog zonder inlegvel moeten doen totdat er weer activiteiten worden opgestart.

 

Andere communicatiemiddelen

De website www.ivn-s-hertogenbosch.nl (of ivndenbosch.nl) had dit jaar weinig verenigingsactiviteiten te melden. Populair in deze coronatijd waren de pagina's 'Wandelingen en ommetjes' en 'Natuurgebieden rond 's-Hertogenbosch'. Onze Facebook-pagina wordt inmiddels gevolgd door 650 personen. De digitale nieuwsbrief is vanaf de start in 2013 gegroeid van iets minder dan 200 naar 540 ontvangers in 2020. De Bossche omroep publiceerde weer colums 'IVN Natuurmomentje' van Herman van Eijck. Persberichten zijn er dit jaar alleen de eerste twee maanden nog verspreid, daarna sporadisch voor een aantal activiteiten die in de zomer nog konden doorgaan.

Alle schrijvers, redacteurs, website- of facebook-beheerders, rondbrengers: bedankt voor je inzet.

Ferd Sauter 

De website van het IVN / VNW ’s-Hertogenbosch is gemaakt met het Content Management Systeem (CMS) Joomla. Het grote voordeel hiervan is dat je niet hoeft te programmeren om informatie op de website te zetten,maar dat je dat eenvoudig, net alsof je in Word aan het werk bent, kunt doen. Om de website te kunnen aanpassen moet je inloggen als lid. Daarnaast heb je dan de rechten nodig om inhoud toe te voegen. Deze zaken worden door de webmaster geregeld. In de linkerkolom op de HOME-pagina tref je het inlogformulier aan. Inloggen doe je met de door de webmaster verstrekte gegevens. Gebruikelijk is het om bij een CMS te spreken van een front-end en een back-end. Het front-end  is het gedeelte wat de gebruiker van de website ziet en waar leden die bepaalde rechten hebben ook artikelen kunnen toevoegen en aanpassen. Het back-end is het gedeelte waar de websitebeheerder allerhande zaken kan regelen, zoals de layout, het toevoegen van menu's en categorieën en waar ook gegevens van leden (b.v. websiterechten, nieuwsbriefontvanger of niet) worden bijgehouden.

Documentatie over Joomla: https://www.joomlacommunity.nl/aan-de-slag/je-eerste-joomla-site of https://docs.joomla.org/Main_Page/nl.

Deze handleiding gaat over het back-end, een handleiding voor het front-end vind je hier.

Cache Als je een wijziging doet en je ziet niet direct het effect op de website, dan kan het zijn dat de cache er voor zorgt dat je de oude pagina nog ziet. Systeem - Cache opschonen - Alles verwijderen zou dit probleem moeten oplossen.

Let op: slechts een beperkt aantal personen heeft toegang tot het back-end, de webmaster verleent toegang.

Als je bent ingelogd, kun je...

1. Een artikel maken of aanpassen

2. Een categorie/menu-item toevoegen


--- Ferd Sauter --- nog in opbouw

De website van het IVN / VNW ’s-Hertogenbosch is gemaakt met een Content Management Systeem (CMS) Het grote voordeel hiervan is dat je niet hoeft te programmeren om informatie op de website te zetten,maar dat je dat eenvoudig, net alsof je in Word aan het werk bent, kunt doen. Om de website te kunnen aanpassen moet je inloggen als lid. Daarnaast heb je dan de rechten nodig om inhoud toe te voegen. Deze zaken worden door de webmaster geregeld. In de linkerkolom op de HOME-pagina tref je het inlogformulier aan. Inloggen doe je met de door de webmaster verstrekte gegevens.

Als je bent ingelogd, kun je...

1. Een activiteit toevoegen aan de activiteitenkalender

 2. Een artikel (tekst en afbeeldingen) maken of aanpassen.

  • Een artikel maken of een activiteit toevoegen gaat via het speciale “Gebruikersmenu” helemaal links onderaan op de HOME-pagina
  • Bestaande artikelen aanpassen kan door op het tandradje website tandradje(rechts bovenaan bij elk artikel) te klikken en dan op artikel bewerk bewerk te klikken.  

Tip: ben je bezig met een nieuw artikel en wil je deze handleiding ernaast houden? Open dan twee vensters in je browser: één voor deze handleiding en één voor het artikel wat je wil schrijven.

 

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

Facebook logo 150   facebookbutton

 

   

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.