kinderen op slootjesdagenDe IVN Slootjesdagen organiseren we in 2018 al voor de 5de  keer op 10 juni. Wat leeft er allemaal in de sloot? De slootjesdag vindt plaats in het Kanaalpark in Rosmalen van 10:00 uur tot 12:00 uur. Verzamelen bij de Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5, Rosmalen.

Het boeiende onderwaterleven
Ook dit jaar willen we weer kinderen en hun (groot)ouders het boeiende onderwaterleven van de Nederlandse sloten laten ontdekken. We zullen dit jaar tijdens de Slootjesdagen bovendien extra aandacht besteden aan de waterkwaliteit in de sloten. Een ontzettend leuke en leerzame nieuwe component die mooi aansluit bij alles wat er in en rondom de sloot te beleven valt. De nadruk zal hierbij voornamelijk liggen op het inventariseren van het leven in de sloot, en sluit daarom mooi aan bij activiteiten zoals waterdiertjes vangen en ontdekken.

IVN watergidsen vertellen het verhaal
IVN gidsen zijn aanwezig met allerlei materialen om tekst en uitleg te geven met een zoekkaart waterdiertjes, flyers en de grote-waterdoeboeken. Ook doen we metingen naar de waterkwaliteit.

Doe je mee?
Kom dan op 10 juni om 10:00 naar Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5, Rosmalen.