Bij de werkgroep jongeren van IVN Den Bosch kun je met samen met andere jongeren je kennis over de natuur upgraden. We zoeken hiervoor enthousiaste jongeren die graag meer willen leren over de natuur en eventueel ook zelf eigen ideeën en plannen willen inbrengen voor activiteiten. Je  zou daarmee inspiratie kunnen opdoen om je talenten te ontwikkelen of om extra punten te scoren voor je zelfmanagement-uren. We organiseren  activiteiten als:

  • Excursies met experts over bijvoorbeeld paddenstoelen, vogels, vegetatietypen etc.
  • (Stads)wandelingen door Den Bosch en omgeving
  • Cursussen over o.a. natuur en landschap, vogels, vogelgeluiden, paddenstoelen
  • Discussie, dialoog en presentatie over natuur en natuurbeleving
  • Uilenballen pluizen
  • Planten determinatie
  • Lezingen/Webinars
  • Etc.

Om deel te nemen aan een activiteit hoef je geen lid te zijn van IVN, maar kun je je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je voor- en achternaam en aangeven aan welke activiteit je graag meedoet. Mocht je interesse hebben om mee te helpen bij het organiseren en/of het bedenken van activiteiten vinden we dat harstikke leuk en fijn en kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We horen dan graag wat je zou willen betekenen en/of welk ideeën je hebt.

IVN

IVN, instituut voor natuureducatie, verbindt mens en natuur. Ze laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Je zou IVN bijvoorbeeld kunnen kennen van de samenwerking met de Albert Heijn voor de moestuintjes, Tiny Forest projecten of de slootjesdagen.

Lid worden

Lid worden van IVN heeft absoluut voordelen. Voor €24 per jaar steun je het werk van IVN en kun je op veel manieren jouw steentje bijdragen. Met jouw  bijdrage kan IVN het mogelijk maken om de natuur voor iedereen dichterbij te brengen. Ook voor wie het niet vanzelfsprekend is, zoals ouderen,  chronisch zieken en kinderen. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Binnen IVN Den Bosch zijn er verschillende werkgroepen op thema waarbij je je kan aansluiten waar de jongerenwerkgroep een voorbeeld van is. Enkele voorbeelden van andere werkgroepen zijn: planten, insecten, amfibieën en vogels.


Als lid

- Ontvang je 10% korting in onze webwinkel (geldt niet voor boeken)
- Krijg je 4x per jaar het tijdschrift Mens en Natuur
- Heb je toegang tot meer dan 500 wandel- en fietsroutes
- Kun je gratis of met korting deelnemen aan onze activiteiten, cursussen en workshops
- Kun je ook nog een welkomstgeschenk kiezen:
1. Zoekkaart bloeiende bermplanten
2. Zoekkaart diersporen

Rol IVN en werkgroep jongeren

Alle kennis en ervaring die binnen IVN Den Bosch is opgebouwd wordt doorgegeven aan volgende generaties, zolang jongeren zich daarover ontfermen. IVN biedt inhoudelijke deskundigheid. De werkgroep bestaande uit jongeren biedt ondersteuning bij planning en organisatie van activiteiten. De werkgroep onderhoudt actief de relaties zowel binnen IVN als daarbuiten.

Contactpersonen werkgroep jongeren

Liz Buurman, Lara Loeffen (allebei HAS-student en IVN-lid)