pinksterbloemAls je geïnteresseerd bent in planten en je wilt hierover iets meer te weten komen loop dan eens een keer mee met de Plantenwerkgroep. Wij trekken er regelmatig op uit om bloemrijke gebieden te bezoeken om te bekijken wat er allemaal groeit en bloeit en of er bijzondere planten voorkomen. 

Op 28 maart, van 14.00 tot 16.00 uur gaan we naar de Honderd Morgen, een natuurgebied in ontwikkeling dat aan Natuurmonumenten is overgedragen ter compensatie van de aanleg van de nieuwe randweg 's-Hertogenbosch-Vught.

 

We hebben dit gebied vorig jaar al eens bezocht en zijn erg benieuwd hoe het zich ontwikkelt. Daarom willen we dit seizoen drie keer naar dit gebied gaan. Klik hier voor meer informatie over dit gebied.

Ook bezoeken we nog andere natuurgebieden o.a. de Hedelse Bovenwaard en gaan we een weekend naar Zuid Limburg.

In de winter zitten we niet stil. Het afgelopen seizoen hebben we ons wat meer verdiept in varens door deze te bekijken onder de binoculair en gegevens hierover te verzamelen.

Onze plantengroep heeft nog plaats voor nieuwe leden, dus als je dit iets lijkt trek er dan eens met ons op uit en kijk hoe dit bevalt.

Routebeschrijving naar de Honderd Morgen:

De ingang ia aan de zijde van het Afwateringskanaal 's-Hertogenbosch-Drongelen. Je kunt er komen vanaf het centrum van 's-Hertogenbosch vanaf het Heetmanplein langs Essent en op de Vlijmenseweg onder het spoorviaduct door. Dan links oversteken naar het vernieuwde fietspad, richting fietsnetwerk knooppunt 21, of via Deuteren het Gementpad naast het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis (knooppunt 55 richting 21) en de Maysteeg, of vanuit Vught via de Taalstraat, Loonsebaan, de Kampdijklaan en dan over de brug het fietspad langs het kanaal richting 's-Hertogenbosch, Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Bij de ingang van het terrein staat een informatiebord, daar verzamelen we om 14.00 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig.

TOT ZIENS!