thumb Reiger sOp zaterdag 4 maart 2017 organiseert IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o. een zaterdagmiddagwandeling op het landgoed Maurick. Centraal staat het onderwerp ‘Reigers’.

Een wandeling op het landgoed Maurick is altijd een belevenis. Er staat een eeuwenoud kasteel en het parkbos heeft een gevarieerde natuur. Vandaag gaan we, onder leiding van natuurgidsen, kijken naar de eerste Blauwe reigers.

Op Maurick bevindt zich een grote reigerkolonie. De eerste reigers broeden al vanaf februari. Het is altijd boeiend om te zien hoe de reigers de nesten opbouwen en repareren. Een interessante natuurwandeling waar we, afhankelijk van het weer, ook op zoek gaan naar de eerste voorjaarsbloemen zoals Speenkruid en Klein hoefblad.

De wandeling start om 14.00 uur, duurt ongeveer 2 uur en is gratis. Ook kinderen zijn welkom.Het vertrekpunt van de wandeling is de parkeerplaats nabij kasteel Maurick te Vught. Neem de A2 afslag Vught en volg de borden naar kasteel Maurick. Opgave voor deze wandeling is niet nodig.

Klik hier voor meer informatie over het landgoed Maurick.Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons: