thumb Zwerafval KoornwaardNatuurmonumenten Luc Hoogenstein kleinWeg met de plastic soep (of Maak de Maas weer mooi)

Help mee met ‘Schone Maas’ in Den Bosch , Zaterdag 7 April 2018, 9.15 - 12.00

Jaarlijks blijft er na de hoogwaterperiode langs de Maas veel zwerfvuil achter op de oevers. Het is schadelijk voor de natuur en het landschap wordt er bepaald niet mooier door. Daarom gaan tal van organisaties en vrijwilligers afval ruimen tijdens de actie Schone Maas. Gemeente ’s-Hertogenbosch, IVN en Natuurmonumenten gaan dit jaar op zaterdag 7 april aan de slag in de Koornwaard. Ook jij kunt meedoen!

Kijk snel op www.natuurmonumenten.nl/schonemaas en geef je op.

Plastic soep en ander afval

Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van het afval en wordt al veel zwerfafval opgeruimd in de stad en langs de Maas. Toch blijft er helaas nog veel troep liggen. Tijdens de actie Schone Maas ruimen honderden mensen op verschillende plekken vuil langs de oevers van de rivier. Dieren en planten hebben er geen last meer van én het landschap ziet direct er een stuk fraaier uit! We voorkomen bovendien dat het plastic afdrijft naar zee en uiteindelijk terecht komt in de plastic soep. Nu is het nog zo dat 40% van het plastic in de oceanen uit rivieren komt.

Doe ook mee!

Hoe meer handen, hoe meer vuil er geruimd kan worden. Ook kinderen zijn (onder begeleiding) welkom. Jong geleerd is oud gedaan! De vuilruimactie vindt plaats op zaterdag 7 april van 9.15-12.00 uur en start bij watersportvereniging Neptunus in Den Bosch. Voor materialen wordt gezorgd. Op www.natuurmonumenten.nl/schonemaas vind je meer informatie. Aanmelden is nodig in verband met de materialen. De ochtend wordt om 12.00 uur afgesloten met ene welverdiende lunch.

Locatie WSV Neptunus, Gewande 1c, Den Bosch