Infocentrum Brabants Landschap sIedere tweede zondag van de maand is het Buitenlokaal geopend voor publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Binnen krijgt u informatie over het werk van Brabants Landschap en er start een rondleiding door het prachtige gebied onder leiding van een natuurgids van IVN of Natuurgroep Gestel om 13.00 uur. Bij mooi weer zal de bakker in het oude bakhuisje brood bakken. De vrijwilligers van de Kindermoestuin laten de tuin en hun werk met de kinderen zien. Het museum Romeins Halder is open van 12.00 uur tot 16.00 uur. Theehuis ’t Haantje is bij mooi weer geopend.

 

IMG 3831Het landgoed Haanwijk, met als middelpunt het landhuis, is een belangrijke trekpleister in het Museale Landachapspark Out Herlaer. Het landhuis, daterend uit 1649, was echter bouwvallig en nodig aan restauratie toe.

Eigenaar Brabants Landschap pakt het voortvarend en zorgvuldig aan. Het metselwerk en de historische tegelvloeren worden hersteld, en het torentje van nieuw lood voorzien. Het klokje wordt er weer ingehangen. De oorspronkelijke raamindeling wordt gehandhaafd maar aan de krijgen binnenkant voorzetramen, ter wille van de isolatie. En er komt een nieuw horecaterras.

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden voor de bouwvakvakantie 2018 gereed zijn.

 

 

(Bron: Brabants Dagblad)

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

button lid wordenbutton lid worden
button lid wordenbutton lid worden

facebookbutton

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

Belangrijke pagina's

Lijst met belangrijke pagina's

© 2019 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.