Eilandje dommel b300Er is nog verrassend veel natuur in de Bossche binnenstad, leuke binnentuinen en parkjes, die veel mensen nog nooit gezien hebben.

De wandeling Barbaraplaats, haven en Dommel laat u de mooiste plekjes zien in het gebied aan de westkant van de binnenstad van 's-Hertogenbosch en voert door de Barbaraplaats, langs de haven, de Dommel en de Mariënburgtuin.

De wandeling Zuidwal en Vughterdriehoek gaat langs de Zuidwal-Spinhuiswal-Parklaan en de Vughterdriehoek en voert door het parkje in het Bleekerstraatje en het Tilmanshofje.

Weichselboom s's-Hertogenbosch is een stad met veel bijzonder groen. Je vindt er bijvoorbeeld veel oudeMuuvaren s  en monumentale bomen, die de historie van de stad benadrukken.

Op de oude vestingmuren en de muren langs de Binnendieze groeien veel muurplanten die uitstekend gedijen in het stadsklimaat. Ook veel soorten vogels en vleermuizen voelen zich thuis in de stad. Geen wonder dat er regelmatig wandelexcursies door de historische binnenstad worden georganiseerd, onder andere door IVN Natuureducatie 's-Hertogenbosch. Zie hiervoor de activiteitenkalender op deze website.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

facebookbutton

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

© 2020 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.