Kanaalpark plattegrondPlattegrond van het nieuwe natuurgebied Kanaalpark Rosmalen, dat ligt langs het Maxima-kanaal. 

Het Kanaalpark is aantrekkelijk voor dieren en planten, maar ook voor de mensen uit de stad. Het park sluit aan op bestaande natuurgebieden rondom de stad ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen. Dit is De Groene Delta. Het park is onderdeel van deze regionale robuuste groenstructuur.

Er is nieuwe natuur in het Kanaalpark, de Rosmalense Aa. Dit is de basis voor de robuuste ecologischeverbindingszone: via de beek komen de dynamische beekdalgronden van de Aa weer in contact met de Maasuiterwaarden. Bijzonder is dat de beek een vrije afstroming krijgt vanuit de Aa naar de Maas. Er komen vissen voor zoals kopvoorn, winde, kwabaal en bermpje. Maar ook de bever is te verwachten.

 

 

 

 

 

 

 

thumb Kanaalpark logoVerrassend hoeveel er al te zien is dit nieuwe stuk natuur: het Kanaalpark langs het Maximakanaal. Op de dag van het Kanaalpark zijn er natuurwandelingen en er worden vogels gespot met een telescoop bij de plassen in dit gebied. Welke trekvogels hebben het kanaalpark als pleisterplaats gevonden? En wat kun je eten uit de natuur?

Zondag 17 september 11-17 uur, Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5, 5245 NB Rosmalen.

Lees meer over: 17 september: dag van het Kanaalpark

poster beleef kanaalpark

Zondag 18 september was er van alles te doen in het Kanaalpark, ons nieuwste stukje natuur tussen Rosmalen en 's-Hertogenbosch. Veel mensen keken rond op de stadsboerderij of liepen mee met IVN-natuurgidsen. Zie ook het verslag bij het Brabants Dagblad http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/beleef-het-kanaalpark-genieten-van-natuur-smakelijke-producten-en-gezelligheid-1.6409237.

De uitslag van de fotowedstrijd:
1e prijs: Bruin blauwtje - Thea de Rooij,
2e prijs: Rosmalense Aa en Máximakanaal - Jan Hellings,
3e prijs: Máximakanaal bij Empelse sluis - Anne van Mulken.
Bekijk hier de foto's.

 

We hebben er weer een nieuw natuurgebied bij: het Kanaalpark, waar de Rosmalense Aa door stroomt, een bezoekje waard.

 

De eerste bewoners zijn al gesignaleerd: o.a. kleine plevier, oeverloper, groenpootruiter, blauwborst en dit nieuwe gezinnetje.

dscn5070c

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Vogels in het kanaalpark
Op zaterdag 4 oktober (dierendag) organiseert Rijkswaterstaat in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch een themadag over dieren in het Kanaalpark. U kunt op deze dag meer te weten komen over de dieren die straks in het Kanaalpark leven. Kinderen zijn in het bijzonder uitgenodigd om te komen, samen met hun ouders, opa’s en oma’s.

Meer informatie op de site van RWS: Themadag dieren in Kanaalpark

Lees meer over: Dieren in het nieuwe Kanaalpark - Rosmalen