nachtvlinderKom kijken in de wonderlijke wereld van de nachtdieren: natuurgidsen van het IVN 's-Hertogenbosch laten u op zaterdag 26 augustus deze nachtdieren zien op landgoed Haanwijk. Kijk met bewondering naar deze dieren en verbaast u zich over de eeuwenlange strijd tussen deze twee diergroepen. Wat doen vleermuizen om een nachtvlinder te pakken te krijgen en wat doen nachtvlinders om niet gepakt te worden?

U bent welkom vanaf 20.30 om te kijken naar presentaties in het buitenlokaal van Brabants Landschap over nachtvlinders en vleermuizen. Vanaf 21.00 uur lokken we nachtvlinders met een lamp en maken we de onhoorbare geluiden van de vleermuizen hoorbaar met speciale vleermuis-detectors. Als het mooi weer blijft, kunt u tot middernacht terecht. De activiteit is gratis en aanmelden is niet nodig. 
Let op: bij regen gaat het programma niet door, omdat de nachtvlinders het dan laten afweten. 
 
Verzamelpunt: Buitenlokaal Brabants Landschap, Haanwijk 4a, Sint Michielsgestel. Te bereiken met de fiets om 20.00 uur vanaf de Sint Jan (onder de toren) o.l.v. een IVN-gids of zelf met de auto via Sint Michielsgestel - Hoogstraat - Ruwenbergstraat - Dooibroek - Haanwijk. 


Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons: