IVN organiseert regelmatig cursussen waarin je leert om meer te zien in de natuur. Voorbeelden uit het verleden zijn de basisnatuurcursus, cursus tuinbeleving, cursus vogelgeluiden en natuuroudercursus. En de uitgebreide natuurgidsenopleiding, voor mensen die natuurgids willen worden. Zie hieronder voor onze lopende cursussen en onze plannen voor de komende tijd.

Klik in het menu links voor

  • Natuurcursussen (deze pagina).
  • Natuur(groot)oudercursus, voor ouders en grootouders en anderen die met kinderen op scholen willen werken.
  • Afgeronde cursussen en cursus- en excursieverslagen.
  • Specifieke informatie voor cursisten.
  • Natuurschool, een club IVN-leden die het leuk vinden om verschillende zaken in de natuur te bekijken.

Meer weten? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij de meeste cursussen krijgen IVN-leden korting op het cursusgeld. Bent u lid van een andere IVN-afdeling? Geef dat dan aan bij de aanmelding.

grutto in de gement

De onderwerpen in het voorjaarsdeel van deze fantastische cursus zijn landschappen rond 's-Hertogenbosch, seizoenen, vogels, zoogdieren, amfibieën, kleine beestjes, insecten, ecologie en verschillende aspecten van planten.

De lessen in 2020 zijn op 18-3, 8-4, 29-4, 13-5, 3-6 en 17-6 van 20 tot 22 uur. Deze worden gegeven in de Brede Bossche School Nieuw Zuid. Excursies zijn op 21-3, 18-4, 9-5, 23-5, 6-6 en 20-6  van 9 tot 12 in de directe omgeving van 's-Hertogenbosch. De prijs is €35,00 voor IVN/VNW leden en €55,00 voor niet-leden. Inschrijven kan tot 1 maart  via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Basiscursus. Heb je nog specifieke vragen dan kun je die ook op dat mailadres kwijt.

 

groene academie 20180204Op www.degroeneacademie.nl vind je alle activiteiten, waarbij je meer kan leren over natuur en landschap in Noord-Brabant. Opleidingen, cursussen, workshops of lezingen, laat je verrassen door het veelzijdige aanbod! Of bied je aan als docent via de Groene academie.

De Groene academie is een initiatief van Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie, IVN Brabant, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Soortenorganisaties.

 


Foto: Liselotte Schoo

Pagina 1 van 2

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

facebookbutton

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

© 2020 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.