biesbosch slakWordt u onze natuur(groot)ouder?

Samen met de leraar en kinderen natuur beleven daar waar het hoort: In de natuur!

Op 21 september 2017 start een korte, gratis cursus voor natuur(groot)ouder waarin u de praktijk van natuuronderwijs ervaart en meer inzicht verwerft om kinderen, onder supervisie van de leraar, te begeleiden in de natuur. De cursus bestaat uit 7 lessen met theorie en praktijk.

Het is belangrijk en leuk dat kinderen niet alleen in de klas, maar juist ook buiten kennis kunnen maken met natuur en milieu. Het wordt voor leerkrachten eenvoudiger en prettiger om met een klas naar buiten te gaan als ze hierbij hulp krijgen van natuurouders. Natuurouders zijn (groot)ouders of andere vrijwilligers die het zinvol vinden en er plezier in hebben om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te leren over natuur en milieu. 

Ze helpen de leerkrachten bij de organisatie en uitvoering van practische natuur- en milieulessen. Ze geven zelf geen les, dat blijft de verantwoording van de leerkracht. Natuurouders kunnen zo hun betrokkenheid met de natuur overbrengen op kinderen. 

 IVN/VNW ‘s-Hertogenbosch start op 21 september 2017 met de natuur(groot)oudercursus. Deze bestaat uit 7 lessen met theorie en praktijk. Een kleine greep uit wat er wordt geleerd: 

- meer inzicht krijgen in de omgang met kinderen en hoe kinderen leren;

- inzicht krijgen welk lesmateriaal beschikbaar is;

- ervaring opdoen met werkvormen en veldwerk;

- basiskennis van natuur en milieu opdoen of uitbreiden.

De theorieavonden vinden plaats op donderdag van 20.00 – 22.00 uur. Deze worden gegeven in het instructielokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid op 21 september, 5 en 26 oktober. Het praktijkgedeelte vindt in de natuur plaats op zaterdagochtend vanaf 9.00 uur tot circa 12.00 uur op de volgende data: 30 september, 14 en 28 oktober en 11 november 2017. Op 11 november voeren de cursisten alleen of met een groepje een veldopdracht uit om het certificaat te behalen. Daarvoor kunnen zij het geleerde en het cursusboek benutten. Bovendien ontvangen cursisten daarvoor een gratis tasje met veldwerkmaterialen zoals loeppotje, spiegeltje, zoekkaarten, etc.. .

Meer weten of aanmelden? Mail naar natuuroudercursus@ivn-s- hertogenbosch.nl.

 Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons: