Tweede Kerstdag: IVN-wandeling op landgoed Coudewater

coudewaterOp maandag 26 december (Tweede Kerstdag) organiseert IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch een wandeling over het landgoed Coudewater. Het thema is ‘Landschap en historie’.

De wandeling begint om 14.00 uur, duurt tot ongeveer 16.00 uur en is gratis. Vertrekpunt is het parkeerterrein tegenover tegenover het hoge kantoorgebouw aan de Peter de Gorterlaan in Rosmalen. Ook kinderen zijn welkom.

 

 

 

DSC 17567 Bomen CoudewaterHet landgoed Coudewater kent een rijke culturele historie. In 1434 werd een dubbelabdij gesticht, aan het einde van de 80-jarige oorlog (1568-1648) werd het klooster geplunderd, rond 1700 vertrokken de kloosterlingen naar elders. In de 19e eeuw werd er een psychiatrisch ziekenhuis gesticht. Het landgoed is momenteel in bezit van GGZ Oost-Brabant. Het landschap wordt gekenmerkt door een groote aantal soorten (oude) bomen en struiken.

Opgave voor deze wandeling is niet nodig. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ton Kemp, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-13274810.Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons:


Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

© 2021 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.