Zomeravondwandeling in de Maasuiterwaarden

Maasuiterwaard bij avond sVanwege de grote belangstelling organiseert IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch e.o. op woensdag 16 juli a.s. weer een natuurwandeling in de uiterwaarden van de Empelse Waard; deze keer dus in het zomerseizoen en in de avonduren.

Een wandeling in de uiterwaarden van een rivier biedt bij de ondergaande zon sfeervolle vergezichten. We kunnen er onverwachte planten en dieren ontmoeten. Planten waarvan het zaad uit andere landen is aangevoerd door het water. Misschien vinden we knaagsporen van bevers die zich vanuit de Biesbosch verspreid blijken te hebben tot aan de Den Bosch. De natuurgidsen vertellen ook nog over de kracht van de rivier de Maas in het verleden als die buiten haar oevers trad, maar ook de gevaren in het heden. En over het waterbeheersprogramma ‘Ruimte voor de rivier’ en natuurontwikkelingsplannen. Kortom, een spannende wandeling.

De wandeling start om 20.00 uur, duurt ongeveer 2 uur en is gratis.

Het vertrekpunt van de wandeling is bij het café ‘De Lachende Vis’, Oud-Empel. Opgave voor deze wandeling is niet nodig. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ben Meurs, tel. 0418-541265.

 

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.