Zin in een leuke klus in de buitenlucht?

Nulandse_Heide_sKom dan zondagmorgen 4 maart a.s. naar de Nulandse Heide!

De IVN werkgroep Landschapbeheer verricht diverse werkzaamheden in een aantal natuurgebieden in en rondom Den Bosch.

Op 4 maart gaan we struiken Amerikaanse Vogelkers verwijderen aan de rand van de zandverstuiving van de Nulandse heide. Waarom gaan we die struiken opruimen?

De Amerikaanse vogelkers is een snel groeiende en woekerende ‘exoot’ struik die uiteindelijk kan uitgroeien tot bomen. Omdat deze vogelkerssoort kruidachtige begroeiing als heide, maar bijvoorbeeld ook interessante korstmossen verdringt, wordt die ook wel vogelpest genoemd.

Tijdens de pauze vertelt onze natuurgids Cor iets over de natuurontwikkelingsplannen in het gebied Hooge Heide Midden, waarvan de Nulandse heide deel uitmaakt.

Kom op zondag 4 maart 2012, 10.00 uur naar de Nulandse Heide. Rond 13.00 uur sluiten we af met heerlijke warme erwtensoep.

Verzamelpunt: Driekoningenstraat (zijstraat van de Waterleidingstraat), Rosmalen. Doorrijden tot aan de informatiebordjes 'Brabants Landschap' en 'Brabant Water'.

Inlichtingen en aanmelden bij Jan Ewijk, tel. 073-5219751, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.