Tweede Kerstdag... even eruit!

 

ontgraving sIVN/Vogel- en Natuurwacht ‘s-Hertogenbosch organiseert op Tweede Kerstdag een wandeling het natuurgebied Engelermeer. Het thema is ‘Overwinteraars’.

 

De start is om 10.00 uur op het parkeerterrein politiebureau, hoek Haverlij-Beverspijken (op de A59 afslag Engelen). De wandeling begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Deelname is gratis, en ook kinderen zijn welkom.

Het Engelermeer is een gevarieerd natuurgebied met moerasbossen, graslanden, rietvelden, veel watergangen en een aantal meren. Staatsbosbeheer heeft de afgelopen jaren diverse werkzaamheden uitgevoerd waardoor het gebied meer toegankelijk is geworden. Zo is er o.a. een vlonderpad door een moeraszone aangelegd, een vogelkijkwand geplaatst en is de vroegere eendenkooi weer gedeeltelijk zichtbaar gemaakt door het kappen van bomen. Verder is er een oeverzwaluwwand te zien.

Het is een verrassing wat we in dit open, laag gelegen natuurgebied zullen tegenkomen. Vaak overwinteren hier de uit de noordelijke toendra’s afkomstige watervogels.

De oeverzwaluwen verblijven overigens in de winter in het warme Afrika.

De gidsen zullen vertellen over het verschijnsel trekvogels: waarom komen in de winter bijvoorbeeld ganzen naar Nederland en vertrekken de zwaluwen naar Afrika. En nog meer bijzonder: het Roodborstje dat u op dit moment in uw tuin of in het park ziet, is niet het zelfde vogeltje dat in de zomer in Nederland vertoeft...

 

Opgave voor deze wandeling is niet nodig. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ton Joore, telefoon: 073-6125366.

 

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.