Natuurwandeling voor Grootouders en Kleinkinderen

IMG 1700Op woensdagmiddag 29 mei organiseert IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch een lentewandeling voor grootouders-kleinkinderen in het natuurgebied de Groote Wetering in Rosmalen.

Vorig jaar in de herfst heeft IVN ’s-Hertogenbosch e.o. voor het eerst in haar bestaan een speciale grootouder-kleinkindwandeling verzorgd met als onderwerp paddenstoelen. Dat was met 70 deelnemers een doorslaand succes.

Daarom biedt IVN nu ook een lentewandeling aan voor deze speciale doelgroep. Het hoogtepunt tijdens deze wandeling is het scheppen van allerlei waterbeestjes. Met behulp van een zoekkaart met afbeeldingen gaan de kinderen, onderleiding van natuurgidsen, proberen de soortnamen van de waterbeestjes te vinden. De jeugd vindt dit altijd een heel spannend avontuur.

Het nog jonge natuurgebied de Groote Wetering bestaat uit bloemrijke graslanden, met houtwallen, loofbosjes en poelen waarin kikkers, salamanders en nog veel meer soorten waterbeestjes zitten.

De ontdekkingswandeling start om 15.00 uur, duurt ongeveer 1,5 uur en is gratis.

Het vertrekpunt van de wandeling is Maliskampsestraat 61, Rosmalen. Auto’s parkeren langs de berken, niet voor de deuren van het gebouw. Graspad inlopen tot aan het hek.

Opgave voor deze wandeling is niet nodig. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Cor Haest, tel. 073 - 521 51 60 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.