Natuurwandeling in het Karregat: Insecten en planten

A 084 ParingswielOp zondagochtend 18 augustus organiseert IVN / Vogel- en Natuurwacht ‘s-Hertogenbosch een wandeling in het natuurgebied het Karregat met als thema ‘Insecten en planten’.

Het Karregat, een natuurgebied van het Brabants Landschap, is bijzonder door de uitzonderlijk grote biodiversiteit en een aantal beschermde plantensoorten. Contrasten zoals laag-nat-koud tegenover hoog-droog-warm bevorderen die variatie in de natuur. Op maar een paar plaatsen in Brabant komen water en stuifzand zó dicht bij elkaar voor; dit trekt zeldzame diersoorten aan.

Vandaag zullen de gidsen speciale aandacht besteden aan insecten, zoals bijvoorbeeld vlinders, libellen en zandbijen. Insecten zijn dus niet alleen akelige en vervelende beestjes. Bij de bestuiving van voedingsgewassen spelen zij een een cruciale rol voor de vruchtzetten en zaadvorming. Zonder insecten zou de mensheid uitsterven! (Foto Henk Vennix: paringswiel waterjuffers)

Het vertrekpunt Heeseind 21/21A, Rosmalen. Bomenlaan inlopen tot aan de slagboom.

De wandeling duurt van 10.00 tot 12.00 uur.  Ook kinderen zijn welkom. De wandeling is gratis en opgave is niet nodig. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Cor Haest, telefoon: 073-5215160.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.