Landschapsonderhoud Nulandse Heide

Amerikaanse vogelkers Ben Meurs

De IVN werkgroep Landschapbeheer verricht diverse werkzaamheden in een aantal natuurgebieden in en rondom Den Bosch. Op zondag 18 januari gaan we struiken Amerikaanse Vogelkers verwijderen aan de randen van de zandverstuiving van de Nulandse heide. 

Waarom gaan we die struiken opruimen? De Amerikaanse vogelkers is een snel groeiende en woekerende ‘exoot’ struik die uiteindelijk kan uitgroeien tot bomen. Omdat deze vogelkerssoort kruidachtige begroeiing als heide, maar bijvoorbeeld ook interessante korstmossen verdringt, wordt die ook wel ‘bospest’ genoemd.

Tijdens de pauze vertelt de natuurgids Cor Haest iets over de natuurontwikkelingsplannen (die momenteel worden uitgevoerd) in het gebied Hooge Heide, waarvan de Nulandse heide deel uitmaakt.

IVN zorgt voor gereedschap. Breng zelf wat te drinken mee en werkhandschoenen.

Kom op zondag 18 januari 2015, 10.00 uur naar de Nulandse heide, rond 13.00 uur sluiten we af met heerlijke warme erwtensoep.

Verzamelpunt: Bergstraat (zijstraat van de Waterleidingstraat), Rosmalen. Richting spoorlijn Den Bosch-Nijmegen, doorrijden tot aan de slagboom en het informatiepaneel.

Inlichtingen en aanmelden bij Cor Haest, tel. 073-5215160, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.