Kom zondag 18 november wilgen knotten in de Moerputten

Knotwilgen_2sDe IVN-werkgroep Landschapbeheer verricht diverse werkzaamheden in een aantal natuurgebieden in en rondom Den Bosch. Een van de hoofdactiviteiten is het onderhouden van de knotwilgen in het zeer geliefde natuurgebied De Moerputten met de gerestaureerde brug in het ‘Halve Zolen’ spoorlijntje.
Van de ongeveer 200 knotwilgen moeten er jaarlijks ongeveer 40 worden geknot. Bij het knotten worden de takken afgezaagd en op rillen gelegd. Als het knotten van deze oude, cultuurhistorisch belangrijke bomen niet regelmatig gebeurt, worden de takken te zwaar en scheren die op de stam in, waardoor de boom zwaar beschadigd raakt en dood kan gaan.

Het knotten heeft naast een cultuurhistorische betekenis ook een natuurwaarde. De knotwilgen bieden nestgelegenheid voor bijvoorbeeld Steenuilen. De afgezaagde takken worden op zogenaamde rillen gelegd. Die opgestapelde takken vormen schuil- en huisvestingsmogelijkheden voor vogels (o.a. Winterkoning) en allerlei zoogdieren (muizen en bijvoorbeeld de Bunzing).

Kom op zondag 18 november, 10.00 uur naar De Moerputten, rond 13.00 uur sluiten we af.

Verzamelpunt: Parkeerplaats Moerputten aan de Deutersestraat, ’s-Hertogenbosch-West (in de buurt van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis).

Inlichtingen en aanmelden bij Jan Ewijk, tel. 073-5219751, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.