Dialezing 'Verrassend vogels kijken' in Uden

Patrijzen foto Koos Dansen

IVN-Uden en Vogelwacht Uden zijn zelfstandige natuurverenigingen met gezamenlijk ca. 550  leden en donateurs uit Uden en omgeving. Zij zetten zich gezamenlijk in voor het behoud van flora en fauna. Op donderdag 7 november a.s. organiseren zij een gezamenlijke dialezing met als thema ‘Verrassend vogels kijken’.

Deze voorlaatste fotopresentatie van dit jaar wordt verzorgd door de landelijk bekende natuur- en vogelfotograaf Koos Dansen uit Arnhem. De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Groenhoeve, gelegen aan de Artillerieweg 3 in Uden (naast sportcomplex FC Uden). De entree is gratis waarbij een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

 

Foto: Koos Dansen

 

Koos Dansen, voormalig Hoofd Voorlichting en redacteur van de Stichting Het Geldersch Landschap, beoefent drie passies-in-één: natuurliefde, fotografie en fietsen. “Mijn belangstelling voor de natuur is met de paplepel ingegoten. Met mijn vader voer ik destijds in een tweepersoons kano tussen de meerkoeten, waterhoentjes en futen door. Ik houd ook van plantjes hoor, maar vogels zijn dynamischer, actiever, veel minder voorspelbaar.” Hij laat het publiek aan de hand van zijn recente omzwervingen in en om zijn woonplaats zien hoe verrassend veel natuur en vooral vogels men dicht bij huis kan tegenkomen. Tijdens een denkbeeldige fietstocht van zo’n vijftig kilometer komt Dansen in verschillende landschapstypes en biotopen. De tocht begint in zijn eigen tuin en voert vervolgens door woonwijken, stadsparken, bosrijke landgoederen, boerenland, bos, heide, moeras, uiterwaarden, een glastuinbouwgebied en het nieuwe landschapspark Lingezegen. Elk landschapstype herbergt fraaie en fascinerende vogelsoorten waaronder de bosuil, grauwe klauwier, lepelaar, appelvink en visarend. Behalve voor vogels, is er ook aandacht voor wat een tuin aantrekkelijk(er) kan maken voor vogels, dieren en planten.

Koos Dansen is mede-auteur van het Praktijkboek Vogelfotografie van Birdpix en won in het verleden diverse prijzen voor zijn foto’s. De spreker is een professional binnen zijn vakgebied en weet de aanwezigen van begin tot einde te boeien met zijn schitterende foto’s, voorzien van deskundig commentaar. Voor meer informatie kijk op www.birdpix.nl (zoek op Koos Dansen) of neem contact op met John Opdam, telefoon 06-46175541.

Koos Dansen aan het werk

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.