Dialezing Sprinkhanen en krekels door Gerard Compiet

Sprinkhaan dialezing Gerard Compiet-1

 IVN en Vogelwacht Uden houden op donderdag 19 december  a.s. een gezamenlijke diapresentatie met als thema 'Sprinkhanen en krekels'. Deze lezing wordt verzorgd door de bekende natuurfotograaf Gerard Compiet.

 

De lezing vindt plaats in de Groenhoeve, Artillerieweg 3 te Uden (naast sportcomplex FC-Uden). De aanvangstijd is 20.00 uur waarbij een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Iedereen is hierbij van harte welkom.

 

 

Gerard Compiet, afkomstig uit Someren-Asten, is een veelzijdig natuurfotograaf. Naast vogels en paddenstoelen fotografeert hij ook insecten waaronder sprinkhanen en krekels. Tijdens de twee uur durende lezing geeft hij het publiek met behulp van laptop en beamer een inkijk in de mysterieuze leefwereld van deze insectengroep. Tijdens warme zomeravonden of vakanties hoort men vaak het aanhoudende gesjirp van sprinkhanen en krekels. Voor veel mensen is dit sprinkhanengeluid slechts achtergrondgeluid, want de meesten zijn niet of nauwelijks bekend met onze inheemse sprinkhanen en krekels.

Tijdens deze informatieve avond wordt aandacht besteed aan de leefwijze van deze bijzondere insecten. Compiet gaat daarbij in op zaken als biotopen, lichaamsbouw, hun manier van voortbewegen, het voedsel dat ze gebruiken, voortplantingsgedrag, natuurlijke vijanden en de manier waarop ze met elkaar communiceren. Een flink aantal van de ongeveer 45 inlandse soorten zullen aan bod komen.

Dit avondvullend programma is een aanrader voor wie zich wat meer wil verdiepen in deze insectengroep. Voor aanvullende informatie over deze lezingavond neem contact op met Liesbeth Verkaar (secretaris IVN-Uden), telefoon 0413-265397. Of kijk op website: www.ivn.nl/afdeling/uden

 

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.