Avondwandeling 'Struinen langs de Maas'

Maasoever_mOp woensdag 20 juli organiseert IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch een zomeravondwandeling in de Empelse Waard met als onderwerp 'Struinen langs de Maas'.

Een wandeling over de dijken van een rivier biedt vaak mooie vergezichten en pittoreske oude dijkhuisjes. Maar wandelen in de winterbedding van een rivier, de uiterwaarden dus, is spannend. Je kunt er onverwachte planten en dieren ontmoeten.

Je vindt er bijvoorbeeld planten waarvan het zaad uit andere landen is aangevoerd door het water. En misschien zelfs vraatsporen van de bever, die zich vanuit de Biesbosch verspreidt tot aan de Den Bosch...
De natuurgidsen zullen ook vertellen over de kracht van de rivier de Maas als die vroeger buiten haar oevers trad, maar ook over de gevaren in het heden. En over het waterbeheersprogramma ‘Ruimte voor de rivier’ en natuurontwikkelingsplannen. Kortom, het wordt een spannende tocht.
De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis.

We vertrekken bij het café ‘De Lachende Vis’, Empelsedijk, Oud-Empel.

Opgave voor deze wandeling is niet nodig. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Cor Haest, tel. 073-5215160.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.