Aan de slag in het Karregat

Plas_staand_sDe IVN-werkgroep Landschapbeheer verricht diverse werkzaamheden in een aantal natuurgebieden in en rondom 's-Hertogenbosch. Op zondagmorgen 7 oktober opent Landschapbeheer het seizoen 2012-2013.

Op deze herfstmorgen gaan we aan de slag met diverse werkzaamheden rondom het ven en de zandverstuiving. Alleen al genieten van die bijzonder combinatie van nat en droog vlak bij elkaar maakt het de moeite waard om te komen.

We gaan de opgeschoten houtbegroeiing tussen het ven en de zandverstuiving verwijderen (uitsteken, kappen, zagen en knippen) zodat de wind over het open water snelheid kan maken en het stuifzand in beweging kan zetten. Verder ruimen we de eerder machinaal losgetrokken begroeiing aan de voet van het stuifzand op (met riek en kruiwagen). Door deze twee maatregelen ontstaat er weer 'levend zand'.

Tijdens de pauze vertelt onze natuurgids Cor Haest iets over de natuurontwikkelingsplannen, o.a. de herintroductie van de knoflookpad in het gebied Hooge Heide Midden, waarvan het Karregat deel uitmaakt.

Kom op zondag 7 oktober 2012, 10.00 uur naar het Karregat! Rond 13.00 uur sluiten we af met een verrassing.

Verzamelpunt: Heeseind 21/21A, Kruisstraat/Rosmalen. Halfverharde weg (bomenlaan) inrijden tot aan de slagboom (ingang natuurgebied). Als je wat later komt, volg de IVN-bordjes en -ballonnen tot de werkplek, die ten noorden van de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen ligt.

Inlichtingen en aanmelden bij Jan Ewijk, tel. 073-5219751, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.