25 Maart: Natuurwandeling Maasuiterwaarden

img_0502 sOp zondag 25 maart organiseert IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch een voorjaarswandeling in de uiterwaarden van de Empelse Waard.

De wandeling start om 10.00 uur en duurt ongeveer 2 uur en is gratis. Het vertrekpunt van de wandeling is bij het café ‘De Lachende Vis’, Oud-Empel.

Opgave voor deze wandeling is niet nodig. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Marion Nouwens-Hendriks, tel. 073-6412396.

Een wandeling over de dijken van een rivier biedt vaak mooie vergezichten en pittoreske oude dijkhuisjes. Maar wandelen in de winterbedding van een rivier, de uiterwaarden dus, is spannend. Je kunt er onverwachte planten en dieren ontmoeten.

 

Planten waarvan het zaad uit andere landen is aangevoerd door het water. De bever die zich vanuit de Biesbosch verspreid tot aan de Den Bosch, waarvan afgelopen jaar vraatsporen zijn waargenomen.

De natuurgidsen vertellen ook nog of de kracht van de rivier de Maas in het verleden als die buiten haar oevers trad, maar ook de gevaren in het heden. En over het waterbeheersprogramma ‘Ruimte voor de rivier’ en natuurontwikkelingsplannen.

Kortom een spannende wandeling met als onderwerpen kansen en bedreigingen.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.