De eerste Natuur in de Buurt-wandeling 10 mei 2017

nat brt 100517 4 10In samenwerking met Buurtzorg team Den Bosch Oost hebben we een vijftal natuur-in-de-buurt-wandelingen georganiseerd. Deze wandelingen van maximaal 2 km (met rustpauzes) zijn bedoeld voor senioren die er zelf niet of nauwelijks toe komen een ommetje te maken en te genieten van het buiten zijn en de natuur om hen heen.

Daarnaast is het sociale aspect ook heel belangrijk. We beginnen en eindigen op een toegankelijke locatie met een gezellig kopje koffie of thee.

De eerste wandeling was vanuit kinder- en zorgboerderij De Oosterhoeve aan de Oosterplas. Naast enkele natuurgidsen van het IVN en een wijkverpleegkundige van Buurtzorg liep er deze keer ook een fysiotherapeute mee, die eventuele vragen kon beantwoorden en tips gaf met betrekking tot bewegen en lopen.

Nat brt 100517 2 10

 

 

We hadden zes deelnemers, op eigen kracht lopend of met behulp van een rollator, scootmobiel of rolstoel. Het was een gezellig, enthousiast groepje en het weer was stralend. Een geslaagde middag. Ook voor deze senioren geldt: Groen doet je goed!

Bij de foto: 1,2,3, blazen!

Wie wordt er 100 jaar?Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons:


Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

© 2021 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.