Dag van het Kanaalpark 2022

220918 Dag van het Kanaalpark Jan en Eef bij de stand
Jan de Koning (2e van links) en Eef Merkelbach (met pet) bij de IVN-stand 

 

IVN Natuureducatie ’s-Hertogenbosch droeg actief bij aan het programma van de Dag van het Kanaalpark op 18 september 2022.

Hof Eyghentijds
Het Kanaalpark ligt aan de oostzijde van het Máximakanaal in Rosmalen. Via de entree aan De Blauwe Sluisweg kom je al snel bij Hof Eyghentijds. De voormalige proefboerderij voor de varkenshouderij is nu een soort bedrijfsverzamelgebouw, horecagelegenheid en natuurboerderij ineen. De missie van de eigenaren is om mens, dier en natuur hier samen te brengen. Ontspanning en bezinning in min of meer landelijk gebied. En op een duurzame manier, zo begrijp ik uit de website.

Wonderlijke mengeling
De ondernemers van Hof Eyghentijds hielden op 18 september open dag. Ik zag een wonderlijke mengeling van branches. Uiteenlopend van dagbesteding en muziekonderwijs tot haptonomie en kinderdagverblijf! Vreselijk leuk, want je ontmoet op zo’n dag vakmensen die anders mogelijk nooit op je pad komen. De klets was dan ook gemoedelijk en leerzaam.

Voedselbos
Behalve de bedrijven presenteerden ook allerlei andere groene en duurzame initiatieven zich op de open dag. Ik maakte bijvoorbeeld kennis met mensen van Voedselbos Woest dat in het Kanaalpark wordt aangelegd. De activiteiten richtten zich voorts voornamelijk op jonge gezinnen. De hardloopwedstrijd later die middag heb ik niet bijgewoond.

Regen
Helaas viel er op de Dag van het Kanaalpark veel regen. De ‘standbemensing’ kon comfortabel binnenblijven. Ik had te doen met de gidsen en wandelaars die als verzopen katjes terugkwamen van hun excursie of verkenning van het buitenterrein. Hulde! Hartverwarmend dat supporters van het thuisfront de vrijwilligers op de informatiemarkt een hart onder de riem kwamen steken. Dank ook aan Jan de Koning die ons als IVN- standmensen met alle zorg omringde.

220918 Dag van het Kanaalpark Samen op de bank
Bijpraten: Jaco Wijsman, Riet Versfeld, Ad van Mil en Nanny Neggers (v.l.n.r.)

 

Meer informatie
Hof Eyghentijds: https://hofeyghentijds.nl/
Voedselbos Woest: https://www.voedselboswoest.nl/

Ivonne Smit

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's beleving en educatie.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.