24 oktober: Nacht van de Nacht in het Bossche Broek

Nacht van de NachtOp zaterdag 24 oktober is de landelijke Nacht van de Nacht. Deze activiteit wordt georganiseerd om te ervaren hoe mooi de duisternis is en ook hoe belangrijk die is voor mens en dier.  De afgelopen jaren deden op tientallen plaatsen in Nederland tienduizenden mensen mee aan dit spannende evenement. 

 

IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch organiseert op zaterdagavond eenVleermuis struintocht in het donker door het Bossche Broek. Onder leiding van natuurgidsen kun je de duisternis beleven en gaan we op zoek naar nachtvlinders, vleermuizen (met bat-detectors) en uilen. Bij helder weer kunnen we genieten van de sterrenhemel. De wandeling is gratis en is vooral voor kinderen een spectaculiere belevenis.

 

Vertrekpunt: Verlengde van de Zuiderparkweg, richting kruising met de Cicerostraat. De wandeling start om 19.00 uur en eindigt rond 20.30 uur.

Tip: Auto parkeren op de gratis parkeerplaats achter Jumbo-Kruidvat (1 minuut lopen) omdat alleen vergunninghouders elders mogen parkeren.

 

Opgave voor deze wandeling in het donker is noodzakelijk in verband met de vereiste veilige begeleiding door natuurgidsen. Deelname opgeven t/m 18 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opgeven is helaas niet meer mogelijk; het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ton Joore, tel. 073-6125366 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.