No 46 17 06 2017 Q wandeling Small2Deel je enthousiasme over het Bossche Broek en doe mee aan de training voor excursieleider Bossche Broek in het voorjaar van 2022.  

Aanleiding. De afdeling 's-Hertogenbosch van IVN Natuureducatie organiseert regelmatig publiekswandelingen in de natuurgebieden van de gemeente 's-Hertogenbosch. Voor het Bossche Broek zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om hun enthousiasme te delen tijdens een begeleide natuurwandeling. Na een training ga je samen met een collega 2 of meer excursies verzorgen per jaar voor een groep van maximaal 14 deelnemers.

In onze folder staat vermeld dat er op woensdagavond 11 augustus in de Empelse Waard een zomeravondwandeling is. Vertrekpunt: parkeerplaats bij ‘De Lachende Vis’.

Deze wandeling is volledig volgeboekt.

Maaibeleid 1 KLOp de dijk bij de kil van Hurwenen is het nieuwe maaibeleid een zegen voor de bloemen en insecten.

Logo IVNdenBoschSpringwatch ETekt van Willy van Strien

In tegenstelling tot hun ouders zijn jonge meerkoeten opvallend gekleurd. Bruce Lyon en Daizaburo Shizuko ontdekten hoe hun versieringen de ouders helpen om voedsel zo goed mogelijk over hun kroost te verdelen.

 

 Meerkoetjes op nestDe onderzoekers hadden eerder al waargenomen dat ouders vooral de meest felgekleurde jongen voeren en als favoriet kiezen. Nu koppelen ze de kleur aan de leeftijd. Hoe later een ei in de reeks van een legsel zit, hoe fellere kleur het jong heeft. De ouders lezen eraan af welke van de overgebleven kuikens de jongste zijn en dus de voedselhulp het hardst nodig hebben Waarschijnlijk komt die fellere kleur doordat de moeder meer kleurstoffen aan de eidooier toevoegt naarmate ze al meer eieren heeft gelegd..
Soms is een meerkoet buitengewoon agressief tegen een kleintje. Dat is dan geen eigen jong, maar het kind van een ander. Meerkoetvrouwtjes leggen namelijk vaak een ei in het nest van de buren in een poging om hun voortplantingssucces te vergroten. Maar de beoogde gastouders herkennen zo’n vreemd jong en pakken het hard aan.

 

IVN springwatch

IVN Den Bosch organieert dit jaar onze eigen natuurzomer in beeld. Wij nodigen iedereen uit een foto of filmpje te sturen met jouw zomer natuurbeleving. je kan dit mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hieronder de lijst met artikelen die het nieuwsarchief vormen.
Deze artikelen zijn niet terug te vinden onder de werkgroepen of de natuurgebieden.
U kunt ook gebruik maken van de zoekfunctie rechts bovenin om de gehele site te doorzoeken.
Sorteren kan door op de kolomkop te dubbel-klikken.

Pagina 1 van 37

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

© 2021 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.