AAK serie kuikens 5cWeidevogels zijn niet weg te denken uit het Nederlandse landschap. Maar de aantallen nemen af. Door goed beheer is hier nog veel te winnen en dat start met goede kennis. IVN organiseert op woensdag 17 januari 20:00 een lezing hierover. 

Veel boeren, burgers en buitenlui zoeken actief naar nesten van weidevogels, markeren ze en brengen ze in kaart. Zij zien vaak alleen de weidevogels en hun nesten. Het grootste deel van de broedcyclus blijft echter voor velen verborgen en juist dat is zo leuk om te observeren. Wat gebeurt er allemaal in en rond de nestkom en hoe weten de ouders hun kuikens groot te brengen?

IVN natuurlezing, Woensdag 17 januari 20:00, BBS Nieuw Zuid (route)
Jac. van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch.Toegang € 2,50 (gratis voor IVN-leden). 

Astrid Kant licht graag een tipje van deze sluier op.

Om het wel en wee van onze weidevogels vast te leggen zit Astrid al bijna dertig jaar met haar telelens in haar zelfgemaakte schuilhutten tussen de weidevogels. Zij legt van zeer dichtbij het broedgedrag van de weidvogels op beeld vast en probeert hiermee de weidevogels een beschermend duwtje in de rug te geven.

Astrid Kant is een weidevogelbeschermster in hart en nieren. Dat komt tot uiting tijdens haar vele lezingen en haar fraaie boek “ Weidevogels”.Laten we hopen dat dit een inspiratiebron voor velen zal zijn en de drempel verlaat om deze oer-Hollandse vogels de bescherming te geven die ze verdienen. 

 Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons: