das 20171101Het  IVN-’s-Hertogenbosch organiseert op woensdag 13 december 2017 om 20.00 uur een lezing over de das.

De das is ons grootste inheemse roofdier en hij vangt de kleinste prooien. Deze marter is ons enige roofdier dat in een groep leeft. Dertig jaar geleden ging het slecht met de das. Inmiddels is de populatie flink gegroeid en hoor je regelmatig dat er te veel zijn en dat het een plaag is. Dassen houden van tradities, hoe gaat dat in een land waar de ontwikkelingen de laatste 50 jaar steeds sneller gaan? Dassen zijn vooral ’s nachts actief en veel van hun leven zien we daarom meestal niet. Sporen van hun activiteiten zijn overdag wel goed te zien. In deze  lezing, verzorgt door Chris Achterberg,  komt u veel te weten over de levenswijze van de das en hoe het nu echt gaat met de populatie in Nederland.

Chris Achterberg is een bioloog en natuurfilmer die veel van zijn tijd in de natuur doorbrengt voor onderzoek en filmen. Samen met een aantal andere natuurliefhebbers doet hij onderzoek naar dassen in zuidoost Utrecht en boommarters op de Utrechtse Heuvelrug en Veluwezoom.

De lezing wordt gegeven in de Grote Zaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid aan de Jac. Van Looystraat  5  5216 SB ’s-Hertogenbosch.

Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis voor leden van de IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch e.o. Voor overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van € 2,50 gevraagd.Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons: