Een aflevering van NatuurStreken over wilgen knotten:https://youtu.be/i07-nqcXyuk. Mail naar landschapsbeheer@ivn-s-hertogenbosch als u ook eens wil knotten. 

thumb Vlinderbaan2 sZondag 12 Februari 2017, 10:00 - 13:00

Locatie Nulandse Heide, locatie Brabant Water

In het verleden zijn we hier ook al bezig geweest op de drie jaar geleden aangelegde zogenaamde ‘Vlinderbaan’, die zich nu prachtig ontwikkelt, m.n. het herstel van de heide. We gaan verder met het verwijderen van de ongewenste opschot, met name de agressieve exoot Amerikaanse vogelkers.

Lees meer over: Landschapbeheer Nulandse Heide

thumb Vlinderbaan2 sOp zondag 1 oktober gaat de werkgroep Landschapbeheer weer aan de slag met het verwijderen van opschot in de in 2015 aangelegde ‘vlinderbaan’. De afgelopen jaren zijn we daar ook aan het werk geweest. In de zomer 2017 heeft een machine het zware werk verricht. We gaan nu het werk in dit deel van de Nulandse heide afronden.

Klik hier voor meer informatie.

 

Volgende werkdagen: 15 oktober (vlinderbaan),  4 november (Moerputten), 11 november, (Rosmalense zandverstuiving),10 december (Moerputten)

Sfeerimpressie: Het is een zondagmorgen eind november, een groep actieve mensen is bezig wilgen te knotten, onder een koude maar zonovergoten mooie natuurlijke omgeving.

knotten 2013

De werkgroep Landschapsbeheer werkt actief aan het behoud van de natuur in samenspraak met o.a. Staatsbosbeheer, instellingen en particulieren (bijv. boeren). De werkzaamheden zijn onder meer wilgen knotten in de Moerputten ('s-Hertogenbosch-West), houtwallen onderhouden bij een boer ('s-Hertogenbosch en omstreken) of de oeverzwaluwwand bij het Engelermeer (Den Bosch West) broedklaar maken. De meeste werkzaamheden vinden plaats in de weekenden (op zaterdag- of zondagmorgen) van oktober t/m maart.Tijdsindicatie: start 9.30 uur, einde 13.30 uur.
Er wordt met diverse gereedschappen gewerkt, met name met verschillende zagen en bijlen, die door de vereniging ter beschikking worden gesteld. Rekening houdend met de rust in de natuurlijke omgeving worden zo weinig mogelijk machines gebruikt.

Iedereen met een actieve instelling, jong (graag onder begeleiding) en oud kan/mag deelnemen aan onze ochtenden. Er is geen specifieke voorkennis nodig.
Coördinator Cor Haest zorgt voor het gereedschap en de kennis over het project. Naast het actief bezig zijn, hechten we als groep veel waarde aan veiligheid, respect voor elkaar en gezelligheid. Tijdens de ochtenden houden we koffiepauzes (eigen koffie meenemen) en eten we erwtensoep (wordt voor gezorgd).

Voor informatie over onze werkgroep kunt u terecht bij coördinator 
Cor Haest 
Telefoon: 073-5215160
e-mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.