biesbosch slakImage9_kleinBoomfeestdag_45_E_F_H

De Jeugdnatuurgroep is er voor kinderen van 7 - 12 jaar die van de natuur houden. 

Iedere maand gaan we eropuit, naar buiten om vogels te kijken, sporen te zoeken, waterdiertjes te vangen of wilgen te knotten. Iedere maand is er weer iets nieuws te doen!

Soms is er ook iets binnen te doen, bijvoorbeeld in de winter nestkastjes timmeren voor de vogels of uilenballen pluizen.

 
Hoe weet je wat er te doen is?
Je krijgt elk halfjaar een programma. Dat is een lijst waarop staat wat er allemaal te doen is, waar het is, wanneer en hoe laat. Je kunt ook kijken in ‘Den Boschrietsangher’, het tijdschrift van de IVN / Vogel- en Natuurwacht voor 's-Hertogenbosch en omstreken. Of kijk op deze website.

Gaat het altijd door, ook bij slecht weer?
Ja, eigenlijk wel. Voor regen en sneeuw zijn we niet bang. Alleen als het nu een keer vreselijk slecht weer is, keiglad of kletsnat, dan laten we je op tijd weten dat het niet doorgaat.

Wie gaan er mee?
Bij de groep zijn altijd jeugdnatuurgidsen. Soms verdelen we de groep in kleine groepjes, die dan met een of twee gidsen op pad gaan. De gidsen laten je al wandelend dingen zien, horen, voelen en ruiken. Je kunt alles aan de gidsen vragen. Als ze het ook niet weten, zeggen ze het eerlijk, of ze zoeken het voor je op. De ouders gaan normaal niet mee, alleen soms om te helpen bij b.v. het wilgen knotten. En als ze een keertje mee willen om te kijken hoe het gaat, mag dat natuurlijk ook. 

Den Boschrietsangherjeugdpagina 1 Vier maal per jaar ontvang je het blad van de IVN / Vogel- en Natuurwacht ("Den Boschrietsangher"). Achteraan dit blad vind je pagina's die speciaal voor de jeugd zijn. Deze pagina's staan vol met weetjes en nieuws over de natuur en het programma voor de volgende maanden kun je daar ook vinden.

Wil je meedoen?
Als je niet zeker weet of je het wel leuk vindt, kun je eerst één keer komen kijken. Neem gerust vriendjes of vriendinnetjes mee. Je kunt op het programma zien wanneer de volgende excursie is. Als je het leuk vindt, krijg je een inschrijfformulier en dan kun je lid worden. Dat kost € 9.


Informatie over de Jeugdnatuurgroep
Als je meer wil weten, mail dan met het secretariaat: Hanneke Luxemburg
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Folders/affiches Jeugdnatuurgroep: A4-formaat    A5-formaat

Wil je meedoen? 

Vul dan samen met je ouders het Inschrijfformulier in 

Klik hier om naar het digitale inschrijfformulier Jeugd te gaan 

Dit formulier kunt u na ondertekening digitaal versturen

Klik hier om het papieren jeugd-lidmaatschapsformulier te downloaden
Kunt u dit Word-formulier invullen en opsturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                  

 Foto Yuri  Foto Adam  Foto Nancy
Yuri  Adam  Nancy
 Foto Linda  Foto Paula small  Foto Rianne small
 Linda Paula Rianne
Foto Rene Foto Hetty  Jeugdgids Peter
René Hetty  Peter

Jeugdnatuurgidsen

excursieprogramma's van de Jeugdnatuurgroep

verslagen van excursies van de Jeugdnatuurgroep