Activiteitenkalender

Agenda

 
Lezing: Biomimicry door Lydia Fraaije.
Woensdag 13 Februari 2019, 20:00 - 22:15

Lezing: Biomimicry door Lydia Fraaije.

VliegtuigVliegtuig

Lydia Fraaije van FRAAi architecten en Biomimicry NL verzorgt de lezing . Tijdens de lezing wordt uitgelegd wat biomimicry is en wat hoe we dit principe kunnen vertalen naar de praktijk. Hoe komt het dat we, zonder dat een vlinder gebruik maakt van chemische pigmenten, toch de blauw/paarse kleur zien van het pimpernelblauwtje

Biomimicry draait om het nastreven en leren van de genialiteit van de natuur. De natuur heeft al 3,8 miljard jaar research en development ervaring op het gebied van het ontwerpen van producten, processen en systemen. Als de natuur iets 'ontwerpt' dan gebeurt dat zonder verspilling van energie en materiaal en zonder dat er afvalstoffen overblijven. Alles wordt 'gemaakt' op kamertemperatuur, door zelfassemblage en alle chemie die daar voor nodig is is 'levensvriendelijk'. Op al deze 'technische' eigenschappen loopt de natuur ver op ons vooruit en daar kunnen we dus enorm veel van leren!

Door op een andere manier naar lokale organismen te kijken gaan we op ontdekkingsreis naar de duurzame genialiteit van de natuur.

Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis voor leden van de IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch e.o. Voor overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van € 2,50 gevraagd.Locatie: Brede Bossche School Nieuw Zuid aan de Jac. van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

facebookbutton

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

© 2020 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.