biesbosch slak Image9_klein  Boomfeestdag_45_E_F_H 

Eens per maand gaan de leden van de Jeugdnatuurgroep (leeftijd van 7 tot 12 jaar) erop uit. De ene keer naar de Wamberg, dan naar de Graafse Akker, de Oosterplas, de Moerputten en zelfs midden in de stad ’s-Hertogenbosch. De activiteiten zijn op 2e zondag van de maand, van 10 tot 12 uur. 

Tijdens de activiteiten leren de kinderen van alles over de natuur. Hou je ogen en oren open om te beleven en ervaren, ontdekken en vooral ook doen. Een greep uit de vele activiteiten:

  • Diersporen zoeken
  • Uilenballen pluizen
  • Vogelnestkastjes timmeren
  • Boomstammen opmeten 
  • Wilgen knotten en takken vlechten 
  • Vleermuiskasten tellen 
  • Waterdiertjes scheppen 
  • Kunstwerken maken met van alles uit de natuur
  • Vogelnestje maken van gras, takjes, mos en modder
  • Spelletjes en speurtochten 

Soms maken kinderen zoiets moois dat het mee naar huis gaat.

Dit zijn de activiteiten voor de komende periode:

 Wanneer? Thema Locatie
 8 september 2024         Uiterwaarden van de Maas          Empelse Waard      
13 oktober 2024 Voedselbos en Tuinderij Kanaalpark
10 november 2024 Herfst Haanwijk
8 december 2024  Wilgen knotten Moerpotten

Een week voor de geplande datum krijgen jouw ouders de uitnodiging via de e-mail. Hierin staat meer informatie over wat wij gaan doen. Wij horen graag, via een e-mail, van jou of je komt of een keertje overslaat. Voor regen en sneeuw zijn we niet bang. Tenzij het echt slecht weer is (te nat, veel sneeuwval of te glad), dan laten we je op tijd weten dat er een binnenactiviteit komt.

Wie gaan er mee?
Bij de groep zijn altijd jeugdnatuurgidsen aanwezig. Soms verdelen we de groep in kleine groepjes, die dan met een of twee gidsen op pad gaan. De gidsen laten je al wandelend over van alles uit de natuur zien, horen, voelen en ruiken. Je kunt alles aan de gidsen vragen. Als ze het ook niet weten, zeggen ze het eerlijk, of ze zoeken het voor je op. De ouders gaan normaal niet mee, alleen soms om te helpen (wilgen knotten). En als ze een keertje mee willen, om te kijken hoe het gaat, kan dat natuurlijk ook. 

Wil je een keer mee?
Een proefles kan altijd! Leuk als er nog meer kinderen mee gaan doen, vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom. Je kunt hierboven lezen wanneer de volgende activiteit is en het thema. Of lees deze verslagen om een indruk te krijgen wat wij de afgelopen keren hebben gedaan. Als je aan een activiteit wil deelnemen, dan vragen wij om je aan te melden. Dit doe je door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je lid worden?
Als je het leuk vindt om elke maand mee op stap te gaan, dan vragen wij jou om lid te worden. De kosten hiervan zijn € 9 euro per jaar. Vul samen met je ouder(s) dit inschrijfformulier in. Na aanmelding krijg je een welkomstmail met meer informatie over onze activiteiten.

Wil je meer weten over de Jeugdnatuurgroep?
Als je meer wilt weten of heb je vragen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. René gaat jouw vraag beantwoorden. 

Wie weet zien wij elkaar binnenkort!

Jeugdnatuurgroep IVN ‘s-Hertogenbosch

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's beleving en educatie.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

Facebook logo 150   facebookbutton

 

   

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.