certificaat Petra voorjaar 2018De vijfde Natuuroudercursus werd op 21 april 2018 afgerond met prachtige proeven van bekwaamheid door de cursisten. Op het natuurgebiedje De Meerendonk mochten de mede cursisten en docenten kleuter zijn of basisschoolleerling. Elke cursist verzorgde binnen een biologisch moment, een biologisch onderwerp, twee werkvormen. Dat leverde een grote diversiteit van mooie momenten op waardoor wij de natuur nog beter leerden bekijken en ons daarover verwonderen.
 
 
 
 
De cursisten bedankten de docenten met een donderend applaus en een prachtig dierenbeeldgum. José, Louise, John, Willem, Ferd, Pauline, Jan en Jaco zorgden voor de invulling van de cursus en de organisatie. Ferd als voorzitter nam de honneurs waar voor het officiële deel; hij ondertekende de certificaten.   
De cursisten verzorgden de volgende activiteiten en werkvormen:
  • binnen een fietsband een pad met verhaal uitzetten van de meest opvallende plantjes
  • De elfjes helpen met mooie kleuren in het veld om deze op dubbelzijdig tape op te plakken tot schilderijtjes. 
  • Het maken van touw van brandnetels. 
  • Het zoeken van eetbare plantjes en voor het maken van thee.
  • We mochten de stengel van een paardenbloem om laten krullen. 
  • We bekeken door een WC-rol mooie plekjes die de ander mocht raden.
  • Tenslotte zochten we kleurige bloemen, kleurden de geur en maakten bijbehorende muziek bij de bloem.

bloemschilderijtjesDe cursisten hadden de voorbereiding zo goed en uitgebreid voor elkaar dat we niet alle activiteiten konden uitvoeren. Gelukkig komt er nog een moment waarop dat wel kan: de terugkomdag op 8 september op Haanwijk. Dan zullen we het leven van de mol gaan versieren en nagaan wat lichter/zwaarder is met water, zand etc…

Na deze cursus zijn er nu 79 natuurouders opgeleid die betrokken zijn bij 21 basisscholen en/of onze jeugdnatuurwacht of het Bewaarde land.
Het smaakt naar meer en daardoor wil de werkgroep School en Natuur in het najaar starten met de zesde natuuroudercursus. De data daarvoor zijn: binnen vanaf 20.00 uur op 13 en 20 september en 4 oktober en buiten vanaf 9.00 uur op 15 en 29 september en 13 en 27 oktober. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..