E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN-s-Hertogenbosch Augustus 2016

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
header brs
Beste Bezoeker,                                                       11 augustus 2022 

Hier is de nieuwsbrief over de natuur rond 's-Hertogenbosch, over activiteiten van het IVN/VNW en andere natuurorganisaties.

IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming.

Activiteiten die alleen voor leden van IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch zijn, worden aangegeven met het IVN-logo:

IVn logo Nw kl

 

 

Veel leesplezier!

Het bestuur

PS:
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

Deze Nieuwsbrief is dit keer wat later in verband met de vakantie van de samenstellers.

Binnenactiviteiten en bijeenkomsten

BBS Nieuw Zuid NME lokaal s De meeste IVN binnenactiviteiten en bijeenkomsten vinden plaats in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch). Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Vogelcursus najaar 2016

Er is nog plaats bij de Vogelcursus voor beginnende vogelaars. Informatie en aanmelden klik hier.

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

IVn logo Nw klOp woensdag 10 augustus 2016, 19:00 uur, gaat de Natuurschool naar de Groote Wetering (Maliskampsestraat 61, Rosmalen). Net als in juni, willen we kijken wat er nu in dit gebied aan planten en dieren voorkomt en kijken wat er veranderd is t.o.v. de laatste keer.

Open dag Haanwijk op 14 augustus, 10.00-16.00 uur. Buitenlokaal Brabants Landschap, Haanwijk 4a, 5271 VG Sint-Michielsgestel.

Nulandse Heide sZondag 28 augustus 2016, 10:00-12:00 uur: Publiekswandeling Natuurontwikkeling. Locatie Mariaburgbos en Nulandse Heide. Start: Parkeerplaats Vivent Mariaoord, Vliertwijksestraat, Rosmalen.

 

Maandag 5 september 2016, 09:00-12:00 uur: Landschapbeheer Heinistuin. Locatie Heinis, Hervensedijk Den Bosch, tegenover de volkstuinen.

Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wil, i.v.m. met samenreizen.

Vrijdag/zaterdag 26/27 augustus: Nacht van de Vleermuis

Zondag 28 augustus: 9.00-12.00 uur, open dag Eendenkooi Maaspoort.

Vrijdag 2-4 september: IVN weekend Natuur & Duurzaamheid, Groesbeek. 

Zaterdag 17 september in Haarlem: Inspiratiedag Operatie Steenbreek: tegel eruit, plant erin! Voor meer informatie, klik hier.

Klik hier voor andere activiteiten van IVN-afdelingen in Noord-Brabant de komende maand.

Klik hier voor activiteiten van KNNV in Noord-Brabant.

 

Uit het bestuur

Rien van der Steen protesteerde samen met andere natuurliefhebbers over plannen van de gemeente Den Bosch en het Waterschap de Dommel om een groot evenement (Waterlicht) te organiseren in de kop van het Bossche Broek en er werden alternatieve plaatsen voorgesteld. Voorlopig zonder resultaat.

We werken met kwetsbare groepen (Jeugdnatuurgroep en Natuur op Maat) en daarvoor is het nodig dat er voor IVN-ers een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aangevraagd wordt. Een van de stappen in dit proces is het formuleren van omgangsregels.

Vele handen maken licht werk

Klik hier voor vacatures binnen de vereniging.
Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.

Bij de Jeugdnatuurgroep is dringend iemand nodig die de ledenadministratie (50 jeugdleden) wil gaan bijhouden. Geen gedoe met geld, want dat regelt onze penningmeester. Help de Jeugdnatuurgroep uit de brand!

vughtse heide 1 sWe zoeken iemand die met een GPS de ommetjes van onze website wil nalopen, zodat we GPS-coördinaten en een kaartje beschikbaar kunnen maken. De ommetjes worden op dit moment door Sjan Janssen nagelopen en opnieuw beschreven. De ommetjes Vughtse Hei en Seldensate zijn al klaar. 

De organisatie van de Natuuroudercursus en de werving van de natuurouders, die helpen bij het natuuronderwijs op scholen, ligt bij Jaco Wijsman maar dat is best veel werk voor één persoon. We zijn dus op zoek naar iemand die hem kan ondersteunen. Werkzaamheden kunnen in overleg nog verder bepaald worden. Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor vragen kunt u op dit e-mailadres terecht.

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je ideeën, wensen, projecten hebt voor de rivier de Aa en haar oevers. De Aa is een ecologische verbindingszone. Hoe kunnen we die inrichten? Wat zijn de kansen en knelpunten? Op woensdag 17 augustus kunt u aanschuiven aan de 'blauwe picknicktafel' op de brug bij de Oosterplas. langsdeaa.nl


Heb je ook een bijdrage voor deze nieuwsbrief?
Reageren of meer informatie?
Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen?
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

 
 
Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief