Carala Vught 2019Zondag 8 september hebben 24 kinderen samen met Carala en 6 jeugdbegeleiders een prachtige tocht gemaakt over de Vughtse heide. De opdrachten zorgden ervoor dat ogen,oren en neus goed gebruikt werden. Of zou de toverdrank gemaakt hebben dat een boomtak beter te ruiken was als je er even met je nagel over krabde? Het was weer twee jaar geleden dat de jeugdgroep een wandeling met Carala heeft gemaakt maar ook deze keer wist zij de aandacht te krijgen. Complimenten voor de jeugd die op verzoek twee minuten doodstil naar de geluiden op de hei heeft geluisterd om daarna uit volle borst een concert te geven met het door haar opgevangen getjilp,gepiep en gekwaak en zelfs het oorverdovend lawaai van een vliegtuig werd nagebootst.

IMG 1969 Imker12 mei ging de IVN jeugdgroep op bezoek bij de imker.

Natuurlijk kreeg iedereen een echt imkerpak aan om goed naar de bijen te kunnen kijken. Maar daar is het niet bij gebleven....

In de bloementuin werd gekeken hoe het nou precies zat met bijen en bloemen. Voor thuis konden de kinderen nog een potje echte bijenhoning meenemen en een zelfgemaakte kaars van bijenwas.

Een mooi moederdagcadeau!!

  


IMG 2661Bomendokters op de Nulandse Heide??

Het weer werkte mee. Een klein zonnetje vergezelde de kinderen op hun tocht door de Nulandse Heide. Grove dennen, eikenforten,bomen herkennen van detailfoto's. Een kleine greep uit de bezigheden van deze zondagmorgen. Gelukkig mocht er na het meten, zoeken en weten ook nog geklommen worden. Maar wel de klimregels in de gaten houden:

Is het nat,vooral met mos, dan is het glad en glij ik los.
Is een tak dood of buigt ie door. dan is de kans groot dat ik "krak" hoor.
Ik houd me op drie plekken vast en houd m'n buik dicht bij de bast.
Ik klim niet hoger dan ik wil zo blijft het veilig en lekker chill. 

Slootjesdag

In het Kanaalpark bij boerderij Eigentijds werd de IVN-slootjesdag georganiseerd in de ochtend. Door de inzet van een  paar enthousiaste gidsen, een goede opkomst maar ook vanwege het mooie zonnige weer, was het een leerzame leuke en "nette(n)" wateractie!

 

 

zondag 11 december gingen we met de Jeugdnatuurgroep naar de Diezemonding, dwars door de natuur, over modderpaadjes op zoek naar vogels, wilde paarden en koeien. Dit zijn de dieren die we tegenkwamen:

kauw - kokmeeuw - wilde eend - fuut - meerkoet - canadese gans - nijlgans - fazant - zwarte kraai - roodborstje - torenvalk - patrijs - blauwe reiger - aalscholver - ekster - kuifeend - slobeend - merel - konikpaard - rund (rode reus) . 

Als je meer wil weten over de vogels , kijk dan b.v. op de website vogelbescherming.nl.

Pagina 1 van 2

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

facebookbutton

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

© 2019 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.