jongenslak. loresHELP MEE KINDEREN ENTHOUSIAST TE MAKEN VOOR DE NATUUR

 

Vanaf voorjaar 2010 gaat er een schoolproject van Staatsbosbeheer en IVN van start voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Hiervoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de kinderen willen begeleiden tijdens het veldbezoek in het Bossche Broek in ‘s-Hertogenbosch.

Kinderen zijn onze toekomst, zij beslissen later wat er met de natuur gaat gebeuren. Helaas komen veel kinderen niet vaak buiten, terwijl naar buiten de natuur in gezond is,  het is leuk en het is spannend. Wij kunnen ze daarbij een handje helpen.

 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken vrijwilligers die gedurende één of meerdere ochtenden / middagen per jaar een groepje van 5 kinderen wil helpen bij het uitvoeren van de verschillende opdrachten in het natuurgebied Bossche Broek.

 

Kennis over de natuur is niet noodzakelijk, affiniteit en enthousiasme wel.

Om het project onder de knie te krijgen krijg je vooraf een workshop aangeboden. Tijdens deze workshop voer je zelf alle opdrachten een keer uit en leer je daarbij hoe je een groepje kinderen begeleid. Daarmee maak je ook kennis met de natuur en ontwikkelingen van de Bossche broek

 

Iedereen is welkom, we vragen vrolijkheid, inzet, creativiteit, affiniteit met de natuur en kinderen en natuurlijk een paar ochtenden of middagen vrije tijd. Uiteraard gaat dit altijd in goed overleg en wordt je alleen ingedeeld wanneer jou dat uitkomt.

 

Wat bieden wij jou?

Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer of IVN ben je zinvol buiten in de natuur aan het werk, werk je in een gezellig team en bezorg je de kinderen een onvergetelijke ochtend.

 

Heb je interesse?

Neem dan contact op met José Borsboom van Staatsbosbeheer onder nummer 06 218 95 956 of 0412 475 111 (tijdens kantooruren) of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij voorkeur via de mail. Een workshopdatum wordt dan gepland.

 

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

Wat bieden we?

  • wandelingen en excursies in natuurgebieden rondom 's-Hertogenbosch 
  • cursussen over planten, dieren en landschappen.
  • landschapsbeheer (o.a. wilgen knotten) in natuurgebieden
  • jeugdnatuurgroep, die met de jeugd (7-12 jaar) op pad gaat in de natuur.
  • natuurpaden (ommetjes) in de omgeving
  • werkgroepen, die planten en dieren monitoren en natuurbescherming ondersteunen.

facebookbutton