button lid worden button aanmelden nieuwsbrief
button natuurouders button jeugdnatuurgroep button natuur voor bijzondere groepen

facebookbutton

Lezing: de egel en de eekhoorn ...

De lezing wordt gegeven door Peter Twisk . Peter is een groot kenner van zoogdieren en heeft meegewerkt met verschillende boeken over zoogdieren.

De egel en de eekhoorn zijn twee bekende en algemeen gewaardeerde zoogdieren. Bovendien kun je ze regelmatig in Den Bosch en Rosmalen tegenkomen. Dankzij zijn stekels hoeft een egel zich niet druk te maken om katten of honden, die deren hem niet. En de aartsvijand van de eekhoorn, de havik, vermijdt de stad zodat ook deze rode pluimstaart relatief veilig is in onze omgeving. Onze tuin, en de manier waarop we die inrichten, kan dan ook veel betekenen als leefgebied voor deze prachtige dieren.
Hoe doe je dat? Wie zijn omgeving met de ogen van een egel of eekhoorn probeert te zien, kan vaak zelf de oorzaak ontdekken. Is mijn tuin bereikbaar? Is er wel wat schuilgelegenheid waar ze kunnen slapen? Kunnen ze zwemmen, of is die sloot een barrière?

In zijn verhaal zal Peter veel vertellen over de leefwijze van de egel en de eekhoorn, en hoe we het deze dieren naar de zin kunnen maken.

De lezing wordt gegeven in de Grote Zaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid aan de Jac. Van Looystraat 5 5216 SB ’s-Hertogenbosch.

Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis voor leden van de IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch e.o. Voor overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van € 2,50 gevraagd.Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons:


Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

facebookbutton

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

© 2020 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.