Minc

maandag 24 september 2018, 20.00 - 22.00

milieucafé zie minc-denbosch.nl


Verkadefabriek .

IVN Publiekswandeling: op zoek naar paddenstoelen voor jong en oud

zondag 7 oktober 2018, 10.00 - 12.00

grifola frondosa ei 2008 10 04IVN natuurgidsen nemen u mee in de wereld van de zwammen, schimmels, paddenstoelen, boleten, plaatjes en buisjes. En geniet vooral van de schoonheid van deze wezens. 

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

 


Eikenburg, Parkeerplaats Lijsterbaan, nabij Larikslaan, Rosmalen (Maliskamp). Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lezing: De Maas, van open riool naar natuurparadijs

woensdag 10 oktober 2018, 20.00 - 22.15

Deze lezing gaat over het ontstaan van de grote rivieren, hun levensloop en hun betekenis voor de omgeving van ’s Hertogenbosch. Spreker Jan Nillesen beschrijft het ontstaan van de landschappen, de tektoniek, de rol van Maas en Rijn, de vestiging van de eerste mensen op de dekzandrug en de wijze waarop zij hun omgeving inrichtten en een bestaan wisten op te bouwen. De spreker vertelt tijdens deze lezing het verhaal dat schuil gaat achter de aardkundige verschijnselen die een beslissende rol speelden bij de wijze waarop de mensen het landschap inrichtten.Speciaal aandacht gaat uit naar de culturele codes die het leven van de bevolking beheersten en van grote invloed waren op de beslissingen die werden genomen. Afgesloten wordt met een toekomstvisie op de rivier de Maas.

Jan Nillesen is gepensioneerd onderwijzer, die gewerkt heeft in dorpen aan de Maas. Hij was actief in de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging), IVN, Werkgroep Geologie en Landschap, PKN (Plantensociologische Kring Nederland) en KNBV (KoninklijkeNederlandse Botanische Vereniging). In 2013 kreeg hij van de KNNV de ARJA-prijs uitgereikt voor de meest samenhangende beschrijvingen van natuur en landschap.

De Maas een geologisch en ecologisch monument


Brede Bossche School Nieuw Zuid aan de Jac. van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch. .

Open dag Haanwijk

zondag 14 oktober 2018, 10.00 - 16.00

Infocentrum Brabants Landschap s b300Iedere tweede zondag van de maand is het Buitenlokaal geopend voor publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Binnen krijgt u informatie over het werk van Brabants Landschap en er start een rondleiding door het prachtige gebied onder leiding van een natuurgids van IVN of Natuurgroep Gestel om 13.00 uur. Bij mooi weer zal de bakker in het oude bakhuisje brood bakken. De vrijwilligers van de Kindermoestuin laten de tuin en hun werk met de kinderen zien. Het museum Romeins Halder is open van 12.00 uur tot 16.00 uur. Theehuis ’t Haantje is bij mooi weer geopend. Lees meer ...

 


Haanwijk 4A, Sint Michielsgestel .

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

Wat bieden we?

  • wandelingen en excursies in natuurgebieden rondom 's-Hertogenbosch 
  • cursussen over planten, dieren en landschappen.
  • landschapsbeheer (o.a. wilgen knotten) in natuurgebieden
  • jeugdnatuurgroep, die met de jeugd (7-12 jaar) op pad gaat in de natuur.
  • natuurpaden (ommetjes) in de omgeving
  • werkgroepen, die planten en dieren monitoren en natuurbescherming ondersteunen.

facebookbutton