oranjerode hertezwamPaddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. September en oktober zijn de paddenstoelenmaanden bij uitstek. Ontdek de helden van de herfst, samen met IVN.

Op 24 september om 10 uur organiseert IVN afdeling 's-Hertogenbosch een excursie in de Wamberg over de mysteries van de paddenstoel. Gifgroen of knalrood, zacht of juist glibberig, eetbaar of giftig: paddenstoelen beleef je met IVN.

Paddenstoelen zijn overal, al zijn ze voor het grootste deel van hun levenscyclus onzichtbaar. Onzichtbaar én onmisbaar: paddenstoelen spelen een unieke rol in de kringloop en houden de natuur in evenwicht. Elk najaar poppen ze in groten getale omhoog, en elk najaar staat jong en oud in de rij om ze te ontdekken. Ken jij de parasolzwam, de geweizwam en het vuurzwammetje al? IVN Natuurgidsen nemen je mee op pad en laten je kennismaken met de helden van de herfst. Het startpunt is Wamberg 8, 5258 SM Berlicum (Weg van Rosmalen richting Berlicum: Berlicumseweg, bij de Groote Wetering parallelweg inrijden) en de activiteit duurt ongeveer twee uur. Meer informatie op www.ivn.nl/paddenstoelen

Aanmelden niet nodig, deelname is gratis, ook geschikt voor kinderen. Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons:


Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

Wat bieden we?

  • wandelingen en excursies in natuurgebieden rondom 's-Hertogenbosch 
  • cursussen over planten, dieren en landschappen.
  • landschapsbeheer (o.a. wilgen knotten) in natuurgebieden
  • jeugdnatuurgroep, die met de jeugd (7-12 jaar) op pad gaat in de natuur.
  • natuurpaden (ommetjes) in de omgeving
  • werkgroepen, die planten en dieren monitoren en natuurbescherming ondersteunen.

facebookbutton